lauantai 7. tammikuuta 2012

Kaksi maailmaa

Mä olen vasta hiljattain tajunnut, että on olemassa oikeastaan kaksi eri maailmaa, jossa mä elän. On se pinnallinen vähä-älyisten ihmisten arkimaailma ja sitten se tieteellinen nörttimaailma. Mun olis pitänyt tajuta tämä jo aikoja sitten. Ei ihmisiä kiinnosta puhua nörttiasioista ja työasioista vapaa-ajalla. Ehkä ihmisiä saattaa kiinnostaa, mitä sä opiskelet, mutta siihen se jääkin. Ei ne halua kuulla vaikkapa ruoansulatuselimistön toiminnasta. Sillä ei myöskään ole mitään väliä, oletko sä ns. sisäisesti kaunis. Ulkonäkö ja raha on kaiken mitta arkimaailmassa. Sen mä huomasin eilen lentokoneessakin. Joku viimeisen päälle hieno nainen istui mun istumapaikkani tiellä, joten pyysin häntä kohteliaasti väistämään. Hän katsoi mun ulkomuotoani päästä varpaisiin ja tokaisi tyyliin: Odota nyt hetki, niin etköhän siinä siihen pääse, ilkeällä äänensävyllä. Tyydyin, vain toteamaan, että kiitos. Vasta siinä vaiheessa, kun aloin juttelemaan takanani istuneen lääketieteen opiskelijan kanssa alastamme, tämä nainen tunkeutui kiinnostuneena keskusteluumme. Katsoin häntä päästä varpaisiin ja ignorasin hänet täysin.

3 kommenttia:

  1. Hei. En ole läheskään niin älykäs kuin sinä ja vasta teiniangstaava rääpäle, mutta haluan sanoa, että pidän teksteistäsi ja tarkkailevasta otteestasi. Itselläni olisi halua hakea lääkikseen, mutta katsotaan, antaako laiskuuteni periksi.

    VastaaPoista
  2. Sä kirjoitat todella hyvin. Pidän blogistasi myös siksi että monet ajatuksistasi ovat kuin suoraan omasta päästäni. Harmi että et ole kirjoittanut tänne tammikuun jälkeen. Toivottavasti jatkat kirjoittamista.

    VastaaPoista
  3. mitä sulle kuuluu nykyään?

    VastaaPoista